Україна може не пустити хасидів до Умані – посол

Читать на русском
Уряд може розірвати договір із Ізраїлем про безвізовий режим, якщо українців і надалі депортуватимуть із території цієї країни.
Фото: Михайло Воскресенський

Посольство України в Ізраїлі повідомило, що, якщо депортація українців з Ізраїлю не припиниться, в'їзд ізраїльтянам до Умані на іудейський Новий рік (Рош га-Шана) буде заборонено.

Про це йдеться у заяві посольства України в Ізраїлі.

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук назвав проблеми, які виникають в українських громадян під час в'їзду до Ізраїлю, приниженням. За його словами, у відповідь український уряд може заборонити паломництво до Умані та скасувати безвізовий режим для громадян Ізраїлю.

«Уряд України не потерпить приниження своїх громадян при в'їзді в Ізраїль. Ми зупинимо дію наших двосторонніх угод про безвізовий режим, як це передбачено статтею 7 міжурядової угоди. Цей варіант лежить на столі нашого уряду», – сказав Корнійчук.

Він додав, що в той час, коли «нам доведеться докласти всіх зусиль, щоби прийняти десятки тисяч ізраїльтян в Умані, з високим ризиком безпеки та з величезними логістичними зусиллями, – з іншого боку, ізраїльський уряд ображає наших громадян, які прибувають до Ізраїлю».

«Якщо Ізраїль хоче, щоб його громадяни могли приїжджати в Україну як туристи, в тому числі в Умань, я вважаю, що прем'єр-міністр Нетаньяху повинен особисто втрутитися у вирішення поточного стану справ», – наголосив Корнійчук.

Нагадаємо, цього року в Україну хочуть приїхати понад 30 тисяч прочан-хасидів на святкування Рош га-Шана.

При цьому хасидів закликали не приїжджати до Умані на святкування.

Також повідомлялося, що на конференції послів, яка відбулася на початку серпня, говорили про виключення Ізраїлю з формату Рамштайн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: