У Канаді вирує понад 1000 лісових пожеж, влада евакуює цілі міста

Читать на русском
На північно-західних територіях Канади вирують сотні лісових пожеж. Оголошено надзвичайний стан та евакуацію місцевих жителів.
Фото: Darryl Dyck/The Canadian Press/AP

Північно-західні території Канади охопили масштабні лісові пожежі. Через це оголосили надзвичайну ситуацію, у тому числі надзвичайний стан на всій території.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що пожежники борються з 236 активними лісовими пожежами на Північному Заході Канади. Водночас по всій країні було зафіксовано понад 1000 загорянь, що стало найсильнішим сезоном пожеж за всю історію спостережень.

Пожежники борються з вогнем уже кілька днів, але поки що не можуть його локалізувати. Ситуація посилюється сильним вітром та високою температурою повітря.

Одна з пожеж, що наближається до міста Йеллоунайф, охопила площу близько 165 тисяч гектарів.

У рамках евакуації з міста екстреними рейсами було вивезено понад 1000 осіб. За словами журналістів, деякі люди, які розраховували покинути місто в четвер, провели години в черзі, перш ніж їм сказали повторити спробу в п'ятницю.

«Ми всі втомилися від слова «безпрецедентний», але немає іншого способу описати цю ситуацію на північно-західних територіях», – заявила прем'єр-міністр регіону Керолайн Кокрейн.

ЗМІ також оприлюднили відео, на якому небо в Канаді здається червоним через смог.

Крім того, пожежі в Канаді призвели до погіршення якості повітря в США. Дим рухається в бік Міннесоти.

Нагадаємо, через лісові пожежі на Гаваях більше тисячі людей зникли безвісти. Також повідомлялося, що кількість загиблих перевищила 100.

Крім того, через масштабні лісові пожежі у Греції з популярного серед туристів острову було евакуйовано 19 тисяч людей.

Раніше повідомлялося, що у Канаді бракує рятувальників для гасіння масштабних лісових пожеж.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: