У Греції вирують масштабні лісові пожежі, евакуйовано 19 тисяч людей

Читать на русском
На популярному серед туристів грецькому острові Родос шостий день не можуть приборкати масштабні лісові пожежі. Близько 19 тисяч людей було евакуйовано.
Фото: Reuters

Через рекордну спеку, яка охопила всю Європу, на грецькому острові Родос вже п'ятий день вирують лісові пожежі. Влада країни оголосила масштабну евакуацію.

Про це пише Reuters.

Понад 250 пожежників за підтримки 18 літаків встановили протипожежні смуги, щоб захистити густий ліс та інші житлові райони. Представник пожежної служби повідомив, що лісові пожежі на Родосі торкнулися 10% готелів у центральній та південно-східній частинах острова. Північна та західна частини не постраждали.

Повідомляється, що на Родосі працювали пʼять гелікоптерів і 173 пожежні машини. Три готелі в районі Кіотарі були пошкоджені вогнем. Також постраждали райони Лаерми, Лардос і Аскліпіо.

Приватні човни приєдналися до берегової охорони Греції, щоб допомогти забрати людей з пляжів на сході острова, а кораблі Військово-морських сил країни прямують до острова, аби теж евакуювати людей.

Thousands forced to flee Greek Island of Rhodes as wildfire spreadsNBC News

Загальна кількість евакуйованих через пожежу людей вже досягла 19 тисяч. З них три тисячі вивезли морем.

«Це була найбільша евакуація за всю історію Греції під час пожежі зі скоординованою мобілізацією всіх ресурсів», – сказав речник уряду.

Міністр з питань кліматичних криз та цивільного захисту Васіліс Кікіліас закликав людей бути обережними, адже ризик лісових пожеж у Греції найближчими днями залишатиметься високим через нову хвилю спеки.

Нагадаємо, у Канаді через потужні зливи евакуйовано сотні людей.

Також повідомлялося, що у Канаді не вистачає рятувальників для гасіння масштабних лісових пожеж.

Крім того, у Південній Кореї через паводки загинуло понад 20 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: