В Іспанії поблизу популярного курорту вирують лісові пожежі

Читать на русском
Вже четвертий день пожежа вирує поблизу популярного курорту Коста-дель-Соль в Іспанії. Підозрюють, що це був навмисний підпал.
Фото з відкритих джерел

Вже четвертий день пожежа вирує поблизу популярного курорту Коста-дель-Соль в Іспанії. Підозрюють, що це був навмисний підпал.

Про це повідомляє щоденна газета в Іспанії El Pais.

Зазначають, що пожежа почалася ще в середу, 8 вересня, в гірській місцевості і швидко поширилися через сильний вітер та високу температуру. Понад 1000 осіб змушені були евакуюватися, одна людина загинула.

«Регіональне агентство лісових пожеж Андалусії заявило, що за останню ніч умови покращилися, і 400 вогнеборців за підтримки 41 гелікоптера працювали над ліквідацією пожежі», – йдеться у виданні.

Наймасштабніші лісові пожежі в УкраїніПротягом останніх дев'яти років в Україні за кількістю випадків загоряння лісу лідирує 2017 рік – 2 тисячі 371 випадок.

Начальник Управління регіонального середовища Кармен Креспо заявила, що пожежу, ймовірно, розпочали навмисно, а слідчі працюють над з'ясуванням деталей.

Нагадаємо, у п'ятницю, 10 вересня, на півдні Франції в комуні Памьє на металургійному заводі Aubert & Duval загорівся резервуар з кислотою.

Також додамо, у вівторок, 7 вересня, в Греції спалахнула масштабна пожежа на горі Афон - із вогнем боролись близько 40 пожежних.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: