Санду заявила про намір балотуватися на новий президентський термін

Читать на русском
Президентка Молдови піде на вибори, щоб продовжити реалізацію проєвропейської політики та уникнути збільшення впливу на країну з боку Кремля.
Фото: facebook/Мая Санду

Президентка Молдови Мая Санду має намір балотуватися на другий термін на виборах, що відбудуться у 2024 році.

Про це вона заявила в інтерв'ю Bloomberg.

Скільки часу до виборів залишилося в країнах-партнерах УкраїниВсі країни, які є союзниками та партнерами України – це демократії зі змінюваною владою. Про те, коли в союзних країнах проводитимуться вибори – в інфографіці

Санду зізналася, що вже почала готуватися до президентських виборів, щоб «зберегти проєвропейські настрої та уникнути зниження підтримки за вихід із орбіти Москви».

Крім того, вона висловила сподівання, що Молдова зможе приєднатися до ЄС до 2030 року разом із Придністров'ям.

«Ключ до вирішення сепаратистського конфлікту – продовження економічних реформ та боротьба з корупцією. Це покаже мешканцям Придністров'я, що саме зв'язок із ЄС, а не з росією, буде вигідним для їхнього життя», — заявила Санду.

Нагадаємо, що президентка Санду раніше заявила, що Молдова виконає рішення Міжнародного кримінального суду та заарештує російського диктатора путіна, якщо він приїде до країни. Росія почала погрожувати Санду через її заяву про можливість арешту путіна у Молдові.

Раніше повідомлялося, що влада невизнаного Придністров'я попросила росію збільшити кількість «миротворців» у самопроголошеній республіці. Бюро реінтеграції Молдови вже відреагувало на це «прохання».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: