У ЗСУ розповіли, скільки часу знадобилося українським бійцям для опанування ЗРК Patriot

Читать на русском
Як зазначили у ЗСУ, після того, як міжнародні партнери надали Україні необхідне озброєння, протиповітряну оборону України вдалося значно просунути вперед.
фото: ТСН

Для опанування системи Patriot українським військовим знадобилося навіть не 10 місяців, за програмою, а 10 тижнів.

Про це командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук повідомив в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини».

Patriot, боєприпаси та далекобійні ракети: яке озброєння обіцяли Україні на саміті НАТОНову військову допомогу Україні до та під час саміту НАТО пообіцяли майже десять країн. Яке озброєння нададуть – на інфографіці.

«Коли ми готувалися на американський Patriot, була програма написана на 10 місяців. Після цього, як хлопці приїхали на навчання в США, інструктора прийняли рішення, що нашим хлопцям достатньо 10 тижнів, щоб опанувати цю техніку. Тому я пишаюся персоналом Повітряних Сил України. У нас висококваліфіковані офіцери, які здатні в короткий час опанувати техніку», - сказав представник ЗСУ.

Він зауважив, що в перші дні повномасштабного вторгнення рф у нього була зустріч з президентом Зеленським, під час якої він доповів, зокрема, і про те, що систему протиповітряної оборони треба покращувати.

«Тих сил і засобів, які в нас були на той час, було дуже мало. Ми знали, що тими силами і засобами, які є, ми просто завдання не виконаємо», - сказав Олещук.

При цьому, після того, як міжнародні партнери надали Україні необхідне озброєння, протиповітряну оборону України вдалося значно просунути вперед.

«Якщо взяти порівняльні характеристики, один зенітно-ракетний комплекс NASAMS в складі 5-12 пускових установок може замінити 5 зенітно-ракетних комплексів С-300. Якщо взяти дольову участь знищених цілей, то якщо Повітряні сили понад три тисячі цілей знищили, то дольова участь комплексів іноземного виробництва складає понад 600 цілей. Я думаю, це високий показник», - сказав Олещук.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що українські пілоти, інженери та техніки вже розпочали навчання на американських винищувачах F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: