Україні потрібно 10-12 систем Patriot або подібних, щоб захистити усі міста – Подоляк

Читать на русском
У України не вистачає зенітних комплексів, які здатні вражати російські ракети останнього покоління, такі як Онікс і Кинджал, зазначив Подоляк.
Getty Images

Україна не може захистити усі міста від російських ракетних ударів без значного збільшення кількості систем ППО. Потрібно від 10 до 12 систем Patriot чи подібних.

Про це в інтерв'ю Guardian сказав радник керівника ОПУ Михайло Подоляк.

Patriot, боєприпаси та далекобійні ракети: яке озброєння обіцяли Україні на саміті НАТОНову військову допомогу Україні до та під час саміту НАТО пообіцяли майже десять країн. Яке озброєння нададуть – на інфографіці.

«Тактика росії зрозуміла: вони використовують масовані атаки безпілотників, щоб перевантажити наші системи ППО, а потім паралельно у них з'являється можливість використовувати балістичні ракети по об'єктах інфраструктури», – сказав він.

«У нас не вистачає сучасних зенітних комплексів, таких як Patriot, які здатні вражати російські ракети останнього покоління, такі як «Онікс» та «Кинджал» – дефіцит цих систем означає, що ми не можемо прикрити всі райони країни», – зазначив Подоляк.

На даний момент Україна має дві системи Patriot – від США та Німеччини. Але потрібно від 10 до 12 таких чи подібних систем, щоби покрити всю країну.

Нагадаємо, після ракетного обстрілу південних областей президент Володимир Зеленський закликав союзників передати Україні більше ППО та зброї.

У Повітряних силах ЗСУ заявили, що Україна планує підготуватися до осені та зими та вдосконалити систему ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: