Саміт БРІКС-2023: журналісти дізналися, про що говоритимуть учасники зустрічі

Читать на русском
Найближчими днями у південноафриканському місті Йоганнесбург пройде саміт БРІКС, у якому візьмуть участь понад 40 країн. Журналісти Reuters розкрили деталі майбутньої зустрічі, а також розповіли, про що говоритимуть учасники саміту.
Фото: Getty Images

Найближчими днями у південноафриканському місті Йоганнесбург пройде саміт БРІКС, у якому візьмуть участь понад 40 країн.

Журналісти Reuters розкрили деталі майбутньої зустрічі, а також розповіли, про що говоритимуть учасники саміту.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

За даними ЗМІ, до Йоганнесбурга приїдуть лідери чотирьох з п'яти країн-засновників організації: президент ПАР Сіріл Рамафоса, голова КНР Сі Цзіньпін, президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва і прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді.

Очікується, що учасники саміту обговорять широке коло питань, проте основну увагу буде приділено трьом темам.

По-перше, лідери БРІКС обговорять можливе розширення блоку за рахунок вступу нових членів.

Друге питання стосуватиметься так званого «фінансового фонду» БРІКС – Нового банку розвитку (НБР). Очікується, що група обговорить, як стимулювати збір коштів та кредитування у місцевій валюті. Водночас, під час саміту не говоритимуть про спільну валюту БРІКС, заявив високопоставлений південноафриканський дипломат БРІКС.

Лідери також обговорять покращення економічних зв'язків між їхніми різноманітними економіками. Очікується, що вони візьмуть участь у серії дискусій щодо торговельних та інвестиційних можливостей у різних секторах.

Останній день саміту буде присвячено переговорам із лідерами інших країн. Особливу увагу буде приділено відносинам між БРІКС та африканськими країнами у зв'язку із темою саміту «БРІКС та Африка».

Нагадаємо, що саміт відбудеться 21-24 серпня. Вже відомо, що російський диктатор володимир путін не приїде на цю зустріч.

Раніше повідомлялося, що влада ПАР офіційно ініціювала процес арешту путіну за ордером МКС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: