У ПАР розслідують можливе постачання зброї до росії

Читать на русском
Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса створив комісію, яка перевірить можливе постачання зброї до росії.
Getty Image

Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса створив комісію, яка перевірить можливе постачання зброї до росії.

Про це пише The Guardian.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

Створення комісії є реакцією на заяву посла США Рубена Брігеті, який заявив, що на борт російського корабля, що пришвартувався до військово-морської бази у Саймонстауні у західній частині Кейптауна у грудні минулого року, завантажили зброю з ПАР.

Таким чином американці поставили під сумнів нейтральну позицію ПАР щодо війни в Україні.

«Президент вирішив провести розслідування у зв'язку із серйозністю звинувачень, ступенем суспільного інтересу та впливом цього питання на міжнародні відносини Південної Африки», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у серпні в Південній Африці проходитиме саміт БРІКС, на який запрошено володимира путіна. У ПАР після видачі ордера на арешт президента рф заявили, що взяли це до уваги і розуміють свої юридичні зобов'язання.

Але, за інформацією ЗМІ, уряд країни веде активні юридичні консультації з цього приводу та розглядає всі варіанти, щоб уникнути виконання своїх зобов'язань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: