Ердоган не виключив вступу Туреччини до БРІКС

Читать на русском
Турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган під час візиту в Йоганнесбург на саміт БРІКС заявив про можливий вступ своєї країни до цієї групи.

Туреччина може вступити в групу БРІКС.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив турецький президент Реджеп Тайіп Ердоган під час візиту в Йоганнесбург на саміт БРІКС, пише Hurriyet.

Як зміниться Туреччина після перемоги Ердогана?У Туреччині пройшли дострокові парламентські та президентські вибори. Чинний президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган домігся переобрання.

За словами Ердогана, він не заперечував би проти вступу його країни до цієї групи. «Якщо ви візьмете нас на цю платформу, то вона перетвориться в БРІКСТ (BRICST)», - цитує газета турецького лідера.

Ердоган додав, що його пропозиція сподобалася лідерам країн-учасниць БРІКС. «Особливо, Китай заявляє, що виступає за розширення. Я побачив, що всі вони обмірковують питання про включення інших країн в свою платформу. Вони не проти цього», - зазначив президент Туреччини, підкресливши, що це розширило б можливості його країни в тому, що стосується розвитку економіки, інвестицій.

Зараз в групу БРІКС входять Бразилія, Росія, Індія, Китай і ПАР.

Раніше Ердоган і Нетаньяху звинуватили один одного в расизмі і геноциді.

Також Ердоган оголосив склад нового уряду Туреччини.

Хочете обговорити новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: