Байден готовий особисто зустрітися з главою КНДР Кім Чен Ином

Читать на русском
При цьому президент зазначив, що має бути чітке розуміння того, в якому напрямку розвиваються відносини Вашингтона і Пхеньяна.
Ілюстративне фотоImago Image Center

Президент США Джозеф Байден згоден провести особисту зустріч з північнокорейським лідером Кім Чен Ином в тому випадку, якщо глава КНДР погодиться на переговори з метою подальшої денуклеаризації Корейського півострова.

Про це Байден заявив в ході пресконференції за підсумками зустрічі з президентом Республіки Корея Мун Чже Іном в Білому домі.

«Якщо він візьме на себе зобов'язання щодо того, щоб я зустрівся з ним. Це зобов'язання має полягати в тому, що йде обговорення його ядерного арсеналу», - уточнив Байден.

При цьому президент зазначив, що має бути чітке розуміння того, в якому напрямку розвиваються відносини Вашингтона і Пхеньяна.

«Я повинен знати конкретику. Я б гарантував, що спочатку моя команда зустрінеться з колегами в Північній Кореї, і визначить, з якого саме питання ми зустрічаємося», - підкреслив глава Білого дому.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що влада Північної Кореї проігнорувала абсолютно всі негласні дипломатичні запити з боку адміністрації нового президента США Джозефа Байдена, які робилися після його вступу на посаду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: