Більше 80 російських олігархів сприяють веденню війни в Україні – ЗМІ

Читать на русском
Понад 80 російських олігархів мають ділові зв'язки з російською армією та сприяють підтримці війни в Україні.
Російський мільярдер Михайло ШелковФото: Сергій Миколаєв

Щонайменше 82 російські олігархи причетні до забезпечення російської армії або іншим чином сприяють збройній агресії проти України.

Про це повідомляє видання LRT.

У матеріалі говориться, що російські олігархи здійснюють свій внесок у війну в Україні різними способами. Це й виробництво літаків, танків та компонентів для бомб, і надання послуг, зокрема зв’язку та страхування.

Яке майно російських бізнесменів конфіскували в Україні через судВАКС конфіскував активи і майно в Україні олігархів Ротенберга, Дерипаски, Євтушенкова та інших. Більше – на інфографіці.

«Згідно статистики, то найбільший внесок робить мільярдер Михайло Шелков. Компанія «ВСМПО-Авісма», власником якої він є, виробляє з'єднання титану. Найбільшими покупцями їх продукції були Boeing і Airbus. Вони постачали армії рф титан для виробництва техніки, яка зараз воює в Україні», – зазначає автор розслідування.

На другому місці знаходиться Юрій Ковальчук, який уклав страхові контракти з армією у сумі 47 мільярдів рублів. На третьому – Борис Ротенберг, компанія якого займалася будівництвом об'єктів, транспортуванням та монтажем обладнання.

Зазначається, що проти 80 бізнесменів введені ті чи інші санкції. Але йдеться переважно про обмеження з боку України. Для порівняння, у країнах Європи під економічними санкціями перебуває лише 31 олігарх із цього списку.

Раніше було названо суму заарештованих активів російських олігархів за 2 роки.

Також повідомлялося про арешт судна підсанкційного російського олігарха вартістю близько мільярда гривень.

У лютому стало відомо, що Бельгія заморозила близько 60 млрд євро російських активів – найбільше з усіх країн Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: