Названо суму заарештованих активів російських олігархів за 2 роки

Читать на русском
Вся інформація про російський бізнес, що спонсорує напад рф, буде долучена до кримінальних проваджень для розгляду в Гаазі.
Фото Слово і діло

За матеріалами СБУ за 2022-2023 роки накладено арешт на активи російських олігархів майже на 190 млрд грн, а також запроваджено санкції проти більше ніж 4 тисяч компаній.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Яке майно російських бізнесменів конфіскували в Україні через судВАКС конфіскував активи і майно в Україні олігархів Ротенберга, Дерипаски, Євтушенкова та інших. Більше – на інфографіці.

Так, протягом 2022-2023 років було заарештовано бізнес-активи російських олігархів на майже 190 млрд грн.

«За їхні гроші росія запускає ракети та дрони. СБУ зробить все, щоб дослідити всі бізнес-ланцюжки, які ведуть до фінансування війни, та довести їх у міжнародному трибуналі», – заявив голова відомства Василь Малюк.

Зокрема, йдеться про корпоративні права та нерухоме майно десятків підприємств, кінцевими бенефіціарами яких є російські корпорації «Роснефть», «Росатом», «Газпром», «Ростех», «РусАл», «Група ГМС», «Татнефть», банки тощо.

Окрім того, за ініціативи СБУ було запроваджено економічні санкції до понад 4 тис. російських компаній, які безпосередньо фінансують військове вторгнення рф.

Як повідомляється, СБУ сформувала список російського бізнесу, який фінансує війну, і комплексно перевіряє кожного фігуранта.

Уся інформація буде долучена до кримінальних проваджень для розгляду в міжнародному трибуналі в Гаазі, додав Малюк.

Зібрані матеріали стануть доказами у кримінальних провадженнях за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 110 (пособництво у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України) та чч. 1, 2 статті 437 (планування, підготовка, розв'язання та ведення агресивної війни) ККУ.

Нагадаємо, раніше було заарештовано судно підсанкційного російського олігарха вартістю близько 1 мільярда гривень. Також заарештовано акції дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко у 7 підприємствах припортової інфраструктури Одеської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: