Зеленський у зверненні підбив підсумки своїх поїздок на Донеччину та в Запоріжжя

Читать на русском
У вівторок, 15 серпня, президент Володимир Зеленський відвідав розташування бригад, які борються з окупантами на території Запорізької області. Про підсумки поїздок на бойові позиції глава держави розповів у вечірньому зверненні до нації.
Фото: Офіс президента України

У вівторок, 15 серпня, президент Володимир Зеленський відвідав розташування бригад, які борються з окупантами на території Запорізької області.

Про підсумки поїздки на бойові позиції глава держави розповів у вечірньому зверненні до нації.

«Вчора були на Донеччині, сьогодні – різні райони Запорізької області, територія роботи ОСУВ «Таврія». Разом з генералом Тарнавським знаходилися в розташуваннях 3-ї та 15-ї бригад оперативного призначення Нацгвардії, 47-ї та 65-ї окремих механізованих бригад, 46-ї аеромобільної бригади; 10-й армійський корпус – 116-а, 117-а та 118-а бригади. Кожна – особлива, усі – молодці. Відвідав передове хірургічне відділення, подякував нашим бойовим медикам за порятунок українських життів», – сказав Зеленський.

Він повідомив, що під час поїздки поспілкувався як із комбригами, так і зі звичайними воїнами. Багато ідей, які пролунали від воїнів, будуть обговорюватися на Ставці.

«Коли таке спілкування – бригада за бригадою, і у всіх – реальний бойовий досвід, – можна оцінити ситуацію значно глибше, побачити, як конкретний досвід однієї бригади може бути застосований іншими підрозділами та масштабований на всі наші сили оборони», – наголосив президент.

Головне з вечірнього звернення Володимира Зеленського:

  • Зафіксували конкретні потреби - засоби РЕБ, дрони, броньовані евакуаційні машини «медевак». Є додаткові організаційні питання – те, про що не йшлося вчора – зокрема щодо офіцерських звань. Тренування воїнів – одне з ключових завдань, які говорили про це. Реальний бойовий досвід, сучасні виклики та тенденції на полі бою, вогонь та маневр, майстерність, яка є у наших воїнів і треба поширювати на всі бригади.

  • Почули від комбатів відгуки про бойове застосування техніки та зброї, яку надають партнери. Кожен такий відгук – це те, що говоритимемо з лідерами. І хочу окремо подякувати всім нашим воїнам, які беруть трофеї і ставлять на службу Україні російську техніку.

  • Окремо хочу сьогодні подякувати всім, хто допомагав із ліквідацією наслідків російських ракетних нальотів. Вчора – в Одесі, Харківщині, сьогодні – Львів, Луцьк, Дніпро, Краматорськ, Черкаська область, також у Запорізькій області, в інших частинах держави. Дякую рятувальникам, лікарям, поліцейським, волонтерам, місцевій владі... Дякую!

«Українська мета очевидна: ми переможемо та забезпечимо Україні силу, яка дозволить гарантувати надійний мир. І я дякую кожному нашому воїну – усім, хто б’ється заради України! Усім волонтерам, які допомагають, кожному і кожній. Всім українцям і українкам, які відчувають, що вони – на війні, а отже, допомагають обороні. Дуже дякую!» – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно Зеленський пояснив, як ЗСУ відповідають на обстріли окупантів.

Ми також розповідали, скільки звань «Герой України» надав президент за час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: