З Урожайного на Донбасі вдалося евакуювати кількох цивільних

Читать на русском
Військовим ЗСУ вдалося зайти на територію населеного пункту, де тривають бої, та евакуювати трьох людей.
фото: соцмережі

В селі Урожайне Донецької області тривають жорстокі бої, однак військовим ЗСУ вдалося зайти на територію населеного пункту та евакуювати трьох людей.

Про це йдеться у заяві очільника Донецької ОВА Павла Кириленка на Фейсбуці.

Згідно зі словами Кириленка, у селі досі тривають жорсткі обстріли і фактично не припинені бойові дії, тому наразі про проведення стабілізаційних заходів мова не ведеться.

«Тим більше повторюю, вказані населені пункти вони фактично зруйновані ворожою артилерією та РСЗВ», - сказав очільник області.

При цьому, Кириленко зазначив, що до 24 лютого 2022 року в Урожайному по статистиці перебувало до 1000 осіб. Під час більш глибшого аналізу вдалося встановити, що мова йде про не більше 500 осіб.

«З моменту заходу Збройних сил України до Урожайного, в першу чергу було евакуйовано трьох осіб. Мені навіть складно передати, як вони там могли перебувати, переховуватись, звичайно, вони були у підвальних приміщеннях. Мова йде про людей похилого віку», - сказав Кириленко.

Нагадаємо, Сили оборони України на південному напрямку продовжують визволення населеного пункту Урожайне на сході країни.

Також відомо, що за минулий тиждень українські захисники деокупували ще 3 кв. кілометра території на Бахмутському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: