Зеленський відвідав Донеччину: що відомо про візит президента

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський 14 серпня побував на Донеччині, де зустрівся з військовослужбовцями.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 14 серпня, побував на Донеччині. Там він зустрівся з військовими одразу з кількох бригад.

Про це президент повідомив у Telegram.

Скільки звань «Герой України» присвоїв Зеленський за час повномасштабної війниНайбільше звань Герой України Зеленський присвоїв у березні 2022 року. Динаміка під час війни – на інфографіці.

Зеленський розповів, що сьогодні він під час візиту до Донетчини відвідав 22-у окрему механізовану бригаду. Вона виконує завдання у складі тактичної групи «Адам» оперативно-тактичного рівня «Соледар».

Президент заслухав доповіді щодо оперативної обстановки на ділянках відповідальності бригад та особливостей застосування різних видів озброєння.

Також Зеленський відвідав командний пункт 5-ї окремої штурмової бригади, яка виконує бойові завдання у складі оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця» на Бахмутському напрямку.

«Обговорили з командиром бригади важливі теми: обстановку в зоні відповідальності бригади, підготовку захисників, потреби в озброєнні й техніці та проблемні питання», – написав він.

Крім того, глава держави зустрівся з 80-ю окремою десантно-штурмовою бригадою.

«Від початку повномасштабного вторгнення бригада виконує бойові завдання у складі ОСУВ «Олександрія» на Миколаївському напрямку, ОСУВ «Хортиця» на Ізюмському, Куп’янському, Бахмутському, Северодонецькому напрямках», – розповів президент.

Також Зеленський поспілкувався з бійцями 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка.

Ця бригада виконує бойові завдання у складі ОСУВ «Олександрія» на Запорізькому напрямку й ОСУВ «Хортиця» на Бахмутському, Попаснянському, Северодонецькому напрямках.

Зеленський зазначив, що хотів би сам відвідати всі бригади окремо, щоб точково зрозуміти проблеми кожної з них.

Нагадаємо, президент України раніше розповів, коли розпочнеться навчання українських пілотів на F-16. Також у Зеленського пояснили рішення звільнити голів ТЦК і розповіли, що чекає на військкомів далі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: