В ОВА та розвідці прокоментували вкид про запланований росією теракт на ЗАЕС

Читать на русском
У розвідці та ОВА заявили, що наразі загрози теракту на Запорізькій АЕС немає. Раніше ТГ-канали поширили інформацію про те, що путін вирішив підірвати АЕС наприкінці серпня-початку вересня.
Фото: AP/dpa

Інформація про спланований росіянами теракт на Запорізькій атомній електростанції на даний момент не підтверджується.

Про це заявили у військовій адміністрації Запорізької області.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

«Наразі інформація, яка поширюється у ЗМІ стосовно якогось спланованого теракту російськими окупантами на Запорізькій атомній електростанції, не підтверджується. Вона не відповідає дійсності. Навіщо українські ЗМІ поширюють російські наративи та сіють паніку в суспільстві – відкрите питання. Сподіваюсь, відповідь на нього дадуть уповноважені служби вже найближчим часом», – заявили в ОВА.

У Головному управлінні розвідки Міноборони у коментарі ТСН також заявили, що зараз ймовірність провокацій на АЕС мінімальна, небезпеки наразі немає.

«Активно працює російське ІПСО, вони намагаються посіяти паніку, налякати українців. Звісно, у разі підвищення ймовірності провокацій, як і раніше – ГУР, президент та інші спецслужби обов'язково попередять. А ось зараз хвилюватися не варто», – зазначили у розвідці.

Зазначимо, сьогодні деякі ЗМІ та Telegram-канали поширили інформацію про те, що «путін прийняв рішення підірвати Запорізьку АЕС наприкінці серпня-початку вересня». Вони посилаються на анонімний російський Telegram-канал.

Раніше Центр національного спротиву попередив, що росія планує провокацію на Курській атомній електростанції.

Нагадаємо, на початку липня була загроза провокацій росіян на Запорізькій АЕС, на кількох енергоблоках вони встановили предмети, схожі на вибухові пристрої. Керівник ГУР Кирило Буданов також заявляв, що план підриву окупантами АЕС повністю розроблений та затверджений, і загроза ніколи не була такою великою.

У Міноборони пояснювали, що рф нагнітає ситуацію і може влаштувати теракт, щоб спробувати переламати хід війни на свою користь.

Потім ситуація дещо розрядилася: цьому, за словами Буданова, сприяли «певні публічні та непублічні дії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: