В Укренерго розповіли про стан енергосистеми на тлі обстрілів та спеки

Читать на русском
В Україні трохи побільшало споживання електроенергії. Крім того, росіяни своїми обстрілами пошкодили мережі обленерго на заході.
фото Укренерго

В Україні за вчора побільшало споживання електроенергії. Крім того, російські війська своїм обстрілом пошкодили мережі обленерго у Львівській області.

Про це повідомило Укренерго у вівторок, 15 серпня.

Спекотніше за норму: синоптики дали прогноз погоди на серпеньСерпень буде досить спекотним. Середня температура повітря буде вищою за норму, спека почнеться вже до кінця цього тижня.

«Через нічну ракетну атаку росіян є пошкодження в мережах обленерго у Львівській області. Йде відновлення живлення споживачів», – йдеться у повідомленні.

Також були пошкодження в Дніпропетровській області, але поки що всі споживачі заживлені. Але через нові обстріли є нові пошкодження в мережах у Донецькій, Сумській, Харківській та Херсонській областях. Мережі відновлюватимуться за безпечної ситуації та після отримання дозволу від військових.

В Укренерго також розповіли, що 14 серпня максимум споживання збільшився одразу на 7% порівняно з показником неділі 13 серпня та на 2,4% порівняно з попереднім робочим днем – 11 серпня.

«Для енергосистеми 7% збільшення максимуму споживання на добу – це необхідність швидко включити щонайменше три додаткові блоки на теплових електростанціях», – зазначили енергетики.

Таке збільшення споживання пов'язане з початком робочого тижня, поверненням спеки та майже одночасним включенням кондиціонерів по всій країні. Все це перенавантажує енергосистему, доводиться залучати додаткові потужності, додали у відомстві.

Нагадаємо, у ніч на 15 серпня росіяни запустили по Україні 28 ракет. Сили ППО збили 16 цілей. Під удари потрапили цивільні об’єкти.

В Укренерго раніше попереджали, що серпень буде складним для енергосистеми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: