Серпень буде складним для енергосистеми: Укренерго назвало причину

Читать на русском
В енергосистемі України у серпні передбачаються дуже обмежені можливості покриття високого споживання.
фото з відкритих джерел

Останній літній місяць очікується найскладнішим для енергосистеми України. Причиною стане виведення в ремонт деяких енергоблоків.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго у понеділок, 31 липня.

Як змінилися тарифи на електроенергію для населенняЯк змінилися єдині та зонні тарифи на електроенергію для населення з 1 червня – на інфографіці.

«У серпні очікується найбільша кількість енергоблоків у ремонтах. Тому в енергосистемі передбачаються дуже обмежені можливості покриття високого споживання», – йдеться у повідомленні.

У компанії планують частково компенсувати обсяги потужностей через імпорт електроенергії з Європи, а також завдяки економному використанню електроенергії споживачами. Наразі обмеження споживання в Україні не прогнозується.

Сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини з 8:00 до 10:00 та у вечірні години максимального споживання з 17:00 до 23:00 потужністю до 350 МВт, а також із Молдови з 17:00 до 23:00 до 90 МВт.

Нагадаємо, раніше в Міненерго розповіли, яка частина енергосистеми України постраждала через обстріли росії. А у ЗСУ прогнозували, чи можливі нові атаки рф на енергосистему цієї осені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: