ЗСУ наступають на півдні та стримують атаки росіян на чотирьох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Збройні сили України продовжують наступ на південному фронті. Водночас, російська окупаційна армія безуспішно намагається атакувати позиції Сил оборони на чотирьох напрямках, повідомляє Генштаб.
Фото: Генштаб ВСУ

Збройні сили України продовжують поступ на південному фронті. Водночас російська окупаційна армія безуспішно намагається атакувати позиції Сил оборони на чотирьох напрямках.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу, опублікованому 3 серпня.

Протягом доби вздовж усієї лінії фронту сталося відбулося 30 бойових зіткнень.

Як невдачі у війнах сприяли зміні влади в росіїЯкі події сприяли зміні влади у росії у різні періоди історії – на інфографіці від Слово і діло.

На Бахмутському напрямку Сили оборони стримують противника у напрямку на південь і на південний схід від Івановського. Ворог також завдав авіаційних ударів у районі населених пунктів Часів Яр, Іванівське та Дружба.

На Авдіївському напрямку рашисти завдали авіаційного удару в районі Авдіївки. Ворог здійснив безуспішні наступальні дії на північ і на південний схід від Авдіївки та на південний схід від Первомайського Донецької області.

На Мар'їнському напрямі ЗСУ продовжують стримувати наступ російських військ у районі міста Мар'їнка.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Макарівки та села Рівне, зробив безуспішні спроби відновити втрачене становище на захід від Старомайорського та на схід від Урожайного.

На Куп'янському, Лиманському, Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обстріляли низку населених пунктів, що розташовані вздовж лінії фронту.

Водночас Сили оборони продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Скільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війниСкільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війни, – на інфографіці. Найтриваліший – конфлікт між Індією та Пакистаном.

Протягом доби російська федерація завдала чергового авіаційного удару іранськими ударними БпЛА Shahed-136/131 – сили ППО збили усі 15 дронів. Також ворог завдав одного ракетного, 47 авіаційних ударів і здійснив 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Авіація ЗСУ за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та два - по зенітно-ракетних комплексах окупантів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, станцію радіолокації, пункт управління, район зосередження озброєння та військової техніки, 2 засоби протиповітряної оборони, 3 склади боєприпасів ворога.

Нагадаємо, російська армія за добу бойових дій в Україні втратила 620 військовослужбовців. Загальні втрати окупантів становлять сьогодні 247 тисяч 850 осіб.

За оцінкою експертів із уряду Німеччини, Кремль зможе вести війну ще два-три роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: