На Луганщині окупанти використовують школи у воєнних цілях – Генштаб

Читать на русском
Російські загарбники використовують цивільні заклади освіти тимчасово окупованих територій України у власних цілях і позбавляють доступу туди місцевих жителів.
Фото: war.novyny.live

Російські окупанти продовжують використовувати заклади освіти у тимчасово окупованих населених пунктах України для своїх військових потреб. Зокрема, школи та дошкільні навчальні заклади перетворюються на польові шпиталі.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Встановлено, що у населеному пункті Сєверне Луганської області будівля школи використовується у воєнних цілях. Наразі доступ місцевих жителів до школи заборонено. У той же час в місті Токмак Запорізької області на території дитячого садочку, який розміщений у північній частині міста, окупанти облаштували шпиталь російських окупаційних військ», – говориться у повідомленні.

У Генштабі нагадали, що це є порушенням норм міжнародного гуманітарного права.

Зазначимо, за даними KSE, через удари росії по інфраструктурі України в ході повномасштабної війни понад 260 шкіл та понад 120 дитсадків в Україні повністю зруйновані і не підлягають відновленню. Крім того, більше 1400 шкіл та більше 940 садків пошкоджені.

Нагадаємо, окупанти організували військовий шпиталь в одній із лікарень Луганська.

Також у Луганській області окупанти облаштовують військові шпиталі у дитячих оздоровчих таборах.

Крім того, на Луганщині росіяни переобладнали пологові будинки під військові госпіталі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: