Сили оборони за добу вразили майже 20 ворожих цілей – Генштаб

Читать на русском
Окупаційна армія рф намагалася наступати на п'яти напрямках – всі атаки ворога були відбиті українськими воїнами. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 10 серпня.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Окупаційна армія рф намагалася наступати на п'яти напрямках - всі атаки ворога були відбиті українськими воїнами.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 10 серпня.

На Куп'янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Надії та на південь від Новоселівського Луганської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

Військова платформа Delta: що відомо про систему управління ЗСУДельта – онлайн-система, яка в режимі реального часу дає інформацію про тактичну та оперативну ситуацію на полі бою. Докладніше – на інфографіці.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Новомихайлівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку окупанти вели невдалі наступальні дії в районі Богданівки. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, у тому числі Васюківка, Оріхово-Василівка, Богданівка, Часів Яр, Предтечине Донецької області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники продовжують стримувати наступ російських військ у районі Авдіївки. Ворог завдав авіаційного удару в районі Північного.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар'їнка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене становище у районі Старомайорського. Там же завдав авіаційного удару.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Війна, а не СВО: як часто путін називає агресію проти України забороненим словомПутін із середини минулого року став частіше вживати слова війна чи конфлікт замість СВО, говорячи про вторгнення в Україну. Статистика по місяцях – на інфографіці.

«Протягом доби ворог завдав 3 ракетних та 49 авіаційних ударів, здійснив 36 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення», – йдеться у зведенні.

У Генштабі додали, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 – по зенітно-ракетному комплексу противника, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 4 артилерійські засоби на вогневих позиціях, один район зосередження станції радіоелектронної боротьби і ворожий вузол зв'язку.

Нагадаємо, російська армія за добу втратила ще 580 військових, 16 танків, 15 артилерійських систем, 13 бойових броньованих машин, вертоліт, 4 безпілотники, 20 одиниць автомобільної та спеціальної техніки.

Раніше повідомлялося, що росія втратила в Україні щонайменше половину бійців десантних військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: