Росія атакує Україну «Шахедами» власного виробництва – CAR

Читать на русском
Росія почала виробляти і застосовувати для атак по Україні власну версію іранських дронів-камікадзе Shahed.
Фото: Getty Images

Росія почала виробляти і застосовувати для атак на Україну власну версію іранських дронів-камікадзе Shahed.

Такого висновку дійшли аналітики незалежної британської дослідницької групи Conflict Armament Research (CAR), вивчивши збиті українськими військовими безпілотники.

У доповіді зазначається, що безпілотники виглядали як іранські Shahed-136, проте експерти виявили у них електронні модулі, які рф використовує для будівництва своїх розвідувальних БПЛА.

Атаки іранських дронів: скільки «шахедів» збивають сили ППОДинаміка знищення іранських дронів-камікадзе в Україні з вересня минулого року – на інфографіці.

У CAR вважають, що збиті дрони Герань-2 були зроблені в росії, а не в Ірані. Зазначається, що конструкції корпусу та внутрішні модулі, зокрема, які використовуються для навігації, у цих безпілотників мають значні відмінності від іранських дронів.

У дослідженні наголошується, що ці безпілотники, так само як і іранські Shahed, майже повністю виготовлені з компонентів, які були зроблені за межами рф.

Експерти ідентифікували близько 100 компонентів у більш ніж 30 модулях у збитих дронах. Їхніми виробниками виявилися 22 компанії із 7 країн, зокрема з рф.

Більшість компонентів було випущено фірмами, головні офіси яких розташовані в Китаї, Швейцарії і США, а 12 компонентів виробили вже після повномасштабного вторгнення росії в Україну, встановили дослідники CAR.

Нагадаємо, у червні США показали доказ, що у росії йде будівництво заводу з виробництва іранських безпілотників.

Також стало відомо, що Білорусь планує налагодити з Іраном виробництво «Шахедів».

Повідомлялося, що Україну зараз атакують «шахеди», зібрані у росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: