Росія будує на своїй території завод з виробництва іранських дронів – Білий дім

Читать на русском

Тегеран бере безпосередню участь у цьому процесі, поставляючи владі рф всі необхідні матеріали. Очікується, що завод введуть в експлуатацію на початку наступного року.
Скріншот з відео

У Росії будується завод із виробництва іранських безпілотників. Тегеран бере безпосередню участь у цьому процесі, поставляючи владі рф всі необхідні матеріали.

Про це заявив координатор Ради з нацбезпеки США за Білого дому Джон Кірбі, його слова цитує AP.

За даними американської розвідки, виробництво буде розташоване в Татарстані, в особливій економічній зоні «Алабуга». Очікується, що завод введуть в експлуатацію на початку наступного року.

Білий дім також показав супутникові знімки промислового об'єкта, на базі якого, «ймовірно, хочуть створити цей завод».

У Білому домі зазначили, що Іран продовжує постачати російським військовим безпілотники-камікадзе: дрони доставляються через Каспійське море, а потім використовуються російськими військовими проти України.

Так, станом на травень росія отримала з Ірану сотні таких БПЛА, а також обладнання, пов'язане з виробництвом та обслуговуванням дронів.

Тегеран при цьому закуповує у росії додаткову військову техніку, у тому числі ударні гелікоптери, радари та навчально-бойові літаки ЯК-130.

«Це повномасштабне оборонне партнерство, яке завдає шкоди Україні, сусідам Ірану та міжнародній спільноті. Ми продовжуємо використовувати всі інструменти, які є в нашому розпорядженні, щоб викривати і припиняти таку діяльність», – сказав Кірбі.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Іран продав росії боєприпасів на понад мільйон доларів.

За постачання зброї країні-окупанту Україна запровадила проти Тегерана секторальні санкції на 50 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: