Атаки іранських дронів: скільки «шахедів» збивають сили ППО

Читать на русском

Восени росіяни вперше спробували використати для атак на українські міста іранські дрони-камікадзе. До кінця року окупанти почали запускати їх десятками замість ракет, а цього року застосовують нову тактику – здійснюють комбіновані атаки, щоб максимально виснажити українську протиповітряну оборону. Наймасовіше використання цього озброєння було зафіксовано у травні – рф запустила більше 300 «шахедів». Динаміка їхнього знищення – на інфографіці «Слово і діло».

Протягом вересня-грудня минулого року росіяни запустили по Україні приблизно 600 іранських дронів-камікадзе, понад 430 з яких знищили сили ППО (щоб подивитися інфографіку, догортайте до кінця публікації).

У вересні та на початку жовтня протиповітряна оборона знищувала не більше 10 «шахедів» за раз, але їхнє використання було не таким масованим.

Перша по-справжньому масована атака дронами була 17 жовтня: сили протиповітряної оборони тоді збили 34 безпілотники. Більшість «шахедів» летіли у бік Києва, декілька вдарили по житловому будинку.

У листопаді та грудні рахунок збитих дронів-камікадзе вже йшов на десятки. Наприклад, 19 грудня окупанти запустили по Україні близько 35 дронів, 30 з них були збиті.

У січні-травні цього року росіяни використали приблизно 700 дронів-камікадзе проти України, понад 640 з них було збито.

У січні атак з використанням безпілотників було небагато, але росія запускала відразу по 20-40 за раз. У лютому було три атаки з використанням дронів, сили ППО збили загалом 40 безпілотників.

У березні під час дев'яти атак сили ППО знищили близько 80 іранських дронів-камікадзе, у квітні – близько 60 за вісім атак.

У травні росія використовувала іранські «шахеди» практично щодня. Наймасовішу атаку було здійснено 28 травня: окупанти запустили 54 дрони, 52 з яких збили.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» підрахувало, з якою частотою та інтенсивністю росія завдає масованих ударів по Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: