Зеленський у зверненні розкрив деталі селектора та розповів про переговори з президентом Замбії

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 11 серпня, провів низку нарад та зустрічей, а також зателефонував одному з африканських лідерів. Про підсумки дня глава держави розповів у своєму вечірньому зверненні до нації.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 11 серпня, провів низку нарад та зустрічей, а також зідзвонився з одним з африканських лідерів.

Про підсумки дня глава держави розповів у своєму вечірньому зверненні до нації.

Президент повідомив, що зранку збирав селектор. На нараді були присутні військові, розвідка та чиновники.

«Розмова під звуки роботи ППО у Київській області. Доповіді командувачів, міністрів. МВС – ситуація у регіонах, ліквідація наслідків російських ударів, робота ДСНС. Мінстратегпром – доповідь про виробництво снарядів та техніки в Україні. СБУ – вагома робота проти колаборантів», – наголосив Зеленський.

Головне зі звернення глави держави:

  • Працюємо з нашими партнерами на всіх рівнях. Сьогодні керівник Офісу Єрмак, міністр закордонних справ Кулеба, профільні заступники керівника Офісу Андрій Сибіга та Ігор Жовква працювали з послами країн-партнерів заради Формули миру. Заради того, щоб країни приєднувалися.

  • Говорив із президентом Замбії. Двосторонні відносини Формула світу. Ще одна держава Глобального Півдня підтримує наші ініціативи. Це дуже важливо.

  • Окрема нарада з керівником ГУР Будановим, Головкомом Залужним, командувачем ВМС Неїжпапою, керівником СБУ Малюком, міністерством інфраструктури щодо альтернатив експорту зерна транзитним коридором. Робимо все можливе, щоб Україна була і надалі гарантом продовольчої безпеки, а наші люди мали доступ до світових ринків.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський провів засідання РНБО за результатами перевірки роботи ТЦК. За словами президента, було ухвалено рішення про звільнення всіх обласних військкомів.

Раніше Зеленський розповів про підготовку Української доктрини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: