Зеленський у зверненні розповів про план деокупації та реінтеграції Криму

Читать на русском
За його словами, очевидно, що після визволення Криму від окупації туди повернуться і економічні можливості, і особиста безпека для людей, і відчуття реальної свободи, якого там немає вже з 14-го року.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський провів нараду щодо деокупації Криму та відновлення економіки півострова заявивши, що під кожну деталь визволення півострова має бути конкретний зміст. І крок за кроком ми робимо деокупацію Криму все більш досяжною та продуманою.

Про це український лідер заявив у своєму вечірньому зверненні.

«Очевидно, що після визволення Криму від окупації туди повернуться і економічні можливості, і особиста безпека для людей, і відчуття реальної свободи, якого там немає вже з 14-го року», - зазначає президент.

За словами Зеленського, все це не повинно бути просто абстрактним – під кожну деталь деокупації Криму має бути конкретний зміст. Як саме нормальне життя повертається і що саме це означає для Криму й для всіх наших людей – це має бути для всіх зрозуміло.

Основне зі звернення керівника держави:

  • Сьогодні провів і нараду щодо змістовного наповнення нашої політики повернення – саме щодо Криму, його реінтеграції.

  • Сьогодні вже у другій половині дня завершилися рятувальні роботи в Покровську на Донеччині після вчорашнього ракетного удару російських терористів. Дев’ять людей загинули, 82 людини поранено. Усім надається необхідна допомога. Серед поранених – двоє дітей, обидва хлопці, один із них – у тяжкому стані. Було кілька ракетних ударів. Другий удар відбувся вже тоді, коли почалася рятувальна операція.

  • Хочу сьогодні окремо відзначити учасників цієї рятувальної операції в Покровську. Тих, хто проявив себе найактивніше в допомозі людям.

  • Говорив сьогодні з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Готуємо посилення нашої авіації сучасними літаками, і саме Нідерланди можуть стати лідерами у питанні про F-16 для України. Важливо, що Нідерланди приєдналися до декларації «Великої сімки» про безпекові гарантії для нашої держави, і ми обговорили, як саме ці гарантії можна деталізувати на двосторонньому рівні.

  • Провів сьогодні також нараду щодо нового освітнього сезону – 1 вересня вже дуже скоро. Є питання у батьків, у вчителів. Є різні безпекові та підготовчі нюанси. Були на нараді Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, віце-прем’єр Михайло Федоров, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, міністр освіти і науки Оксен Лісовий, були представлені їхні плани. Зміст очевидний – підготовка укриттів, забезпечення підручниками, фінансові та організаційні ресурси, які потрібні та якими держава може допомогти. Урядовці незабаром представлять відповідні деталі.

  • Сьогодні мав честь привітати наших воїнів-звʼязківців з їхнім професійним днем, нагородив найкращих. 24 людини, які служать Україні в різних підрозділах, на різних рівнях.

  • Ми всі знаємо, що наша держава має змінитися, має пройти трансформацію. І це означає, що на державних посадах чи народними депутатами України точно не будуть ті, хто працює собі «на кишеню», а не заради України. Кожен такий ділок як мінімум піде під суд.

Нагадаємо, Зеленський запевнив, що вступ України до НАТО гарантує безпеку росії.

Нещодавно Зеленський повідомив, що декларацію про гарантії безпеки для України, ухвалену G7 на саміті НАТО в Литві, підтримали ще 12 держав.

Також глава держави розповів, якими будуть наступні кроки України на шляху до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: