Стало відомо, скільки території звільнили ЗСУ з початку вторгнення росії

Читать на русском
З лютого 2022 року наші захисники звільнили від російських окупантів територію, яка за розміром більша, ніж Молдова.
Генштаб ЗСУ

З лютого 2022 року, коли російський диктатор володимир путін почав повномасштабне вторгнення в Україну, наші захисники звільнили від окупантів понад 40 тисяч кв. кілометрів. Це більше, ніж уся територія Молдови.

Про це повідомив СтратКом ЗСУ.

Атаки на військово-морські цілі рф є частиною стратегії українського контрнаступу – ISWФахівці ISW вважають, що ЗСУ, ймовірно, змінюють свою тактику та охоплюють більше військових об'єктів ворога.

«Число дня. Понад 40 тисяч квадратних кілометрів України Сили оборони звільнили з 24 лютого 2022 року», – йдеться у повідомленні.

У Страткомі ЗСУ зазначили, що це більше, ніж територія Молдови і трохи менше, ніж два Ізраїлі, і близько 15 таких міст, як Москва.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив про те, що контрнаступ української армії на фронті просувається, хоч і повільно. Помітно дається взнаки нестача зброї. Але Україна все одно більш мотивована, ніж росіяни, бо ми виборюємо свою землю.

Радник голови ОПУ Михайло Подоляк прогнозував тривалий контрнаступ ЗСУ. А у Міноборони назвали причини, які уповільнюють контрнаступ України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: