Деокупація Криму буде успішною, якщо ЗСУ отримають військову допомогу – генерал США

Читать на русском
Бен Годжес вважає, що звільнення Криму має бути пріоритетом. І все вийде, якщо ЗСУ отримають далекобійні ракети ATACMS. Генерал впевнений, що це може статися цьогоріч.
Getty Images

Для звільнення Криму до кінця 2023 року ЗСУ потрібно більше озброєння. Зокрема далекобійні ракети ATACMS.

Про це заявив колишній командувач армії США в Європі Бен Годжес в інтерв'ю ТСН.

Які території ризикує втратити росія після поразки у війні проти УкраїниЯкі території може втратити росія після поразки у війні проти України – на карті Слово і діло, зібраній за даними, які раніше оприлюднювала розвідка.

За словами генерала, його твердження про звільнення Криму до кінця нинішнього року базуються на одній умові: все вийде, якщо ЗСУ отримають військову допомогу. Зокрема, далекобійні ракети ATACMS.

«Якщо ж ні, то це зробить це завдання важчим. Я вважаю, звільнення Криму має бути пріоритетом, тому що він має вирішальне значення. Не думаю, що Україні вдасться забезпечити свою безпеку та відновити економіку, поки росія тримає під окупацією Крим. Швидкість цього залежить від передачі США та іншими партнерами необхідної зброї. Це точно станеться та може статися цьогоріч, якщо ми надамо те, що потрібно Україні. Якщо ні — це займе набагато більше часу і буде більше втрат», - наголосив Бен Годжес.

Як ми повідомляли раніше, Пентагон заявив що поки не готовий передати ATACMS Україні.

Також, генерал Годжес вже заявляв, що Україна може деокупувати Крим до осені.

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: