НАБУ завершило розслідувати справу про збитки «Украероруху»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили розслідування стосовно двох колишніх посадовців державного підприємства.
фото: biz.censor.net

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи про 160 млн грн збитків державного підприємства «Обслуговування повітряного руху України» (ДП «Украерорух»).

Про це повідомляє прес-служба САП.

«21 липня 2023 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишніх посадових осіб ДП «Украерорух», що входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України, підозрюваних у зловживанні службовим становищем, яке призвело до завдання 160 млн грн збитків державному підприємству. Наразі детективам НАБУ надано доручення відкрити стороні захисту матеріали для ознайомлення», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, за даними слідства, у 2016 році тодішні перший заступник Касьяненко та заступник директора ДП Гомболевський, проігнорувавши наказ очільника «Украероруху» Дмитра Бабейчука і застереження Міністерства інфраструктури, продовжили здійснювати платежі через проблемний ПАТ «Платинум Банк». Вони також не вивели кошти держпідприємства з рахунків. Тож, коли невдовзі банк визнали банкрутом, держпідприємство втратило свої грошові активи. Таким чином дії експосадовців «Украероруху» призвели до завдання 160 млн грн збитків.

Як відомо, антикорупційний суд визначив Гомболевському 2,68 млн грн застави. Не погодившись з таким рішенням, адвокат підозрюваного подав апеляційну скаргу. Суд її задовольнив частково і зменшив заставу до 1,61 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: