ВАКС визначив застави двом ексзаступникам директора «Украероруху»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива про застосування запобіжних заходів до двох підозрюваних.
Сергій Гомболевський

Вищий антикорупційний суд визначив 1,07 млн грн застави колишньому першому заступнику директора державного підприємства «Обслуговування повітряного руху України» («Украерорух») Ігорю Касьяненку, а ексзаступнику Сергію Гомболевському – 2,68 млн грн застави.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Суд частково задовольнив клопотання та застосував до колишнього першого заступника директора державного підприємства запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1,073 млн грн. Колишньому заступнику директора з розвитку ДП «Украерорух» суд обрав запобіжний захід у вигляді 2,684 млн грн застави», – інформує САП.

У прокуратурі не вказують прізвища підозрюваних, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Касьяненка та Гомболевського.

Також на підозрюваних покладено такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Київської області та м. Львів (відповідно) без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватись від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Строк дії обов'язків – до 2 липня.

За даними слідства, у 2016 році тодішні перший заступник Касьяненко та заступник директора ДП Гомболевський, проігнорувавши наказ очільника «Украероруху» Дмитра Бабейчука і застереження Міністерства інфраструктури, продовжили здійснювати платежі через проблемний ПАТ «Платинум Банк». Вони також не вивели кошти держпідприємства з рахунків. Тож, коли невдовзі банк визнали банкрутом, держпідприємство втратило свої грошові активи. Таким чином дії експосадовців «Украероруху» призвели до завдання 160 млн грн збитків.

Нагадаємо, у серпні 2019 року НАБУ провело обшуки на держпідприємстві «Украерорух». Внаслідок слідчих дій на підприємстві вилучили техніку, на яку суд наклав арешт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: