ВАКС відправив під цілодобовий арешт ексзаступника директора «Украероруху»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про зміну запобіжного заходу підозрюваним експосадовцем.

Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати колишнього першого заступника директора державного підприємства «Обслуговування повітряного руху України» («Украерорух») Ігоря Касьяненка і відправив його під цілодобовий домашній арешт.

Таке рішення 16 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Касьяненку 1,07 млн грн застави. Однак ці гроші ніхто не вніс і тому детектив НАБУ просив змінити запобіжний захід підозрюваного на тримання під вартою.

«Клопотання детектива НАБУ про зміну запобіжного заходу у межах кримінального провадження - задовольнити частково. Змінити підозрюваному (Ігорю Касьяненку – ред.) запобіжний захід у виді застави на запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту із забороною залишати житло без дозволу детектива, прокурора, слідчого судді або суду, строком до 27 червня 2023 року включно», – йдеться в рішенні.

Суд також зобов'язав Касьяненка: прибувати за вимогою; не відлучатися із Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування з низкою осіб та носити електронний браслет.

Нагадаємо, за даними слідства, у 2016 році тодішні перший заступник Касьяненко та заступник директора ДП Гомболевський, проігнорувавши наказ очільника «Украероруху» Дмитра Бабейчука і застереження Міністерства інфраструктури, продовжили здійснювати платежі через проблемний ПАТ «Платинум Банк». Вони також не вивели кошти держпідприємства з рахунків. Тож, коли невдовзі банк визнали банкрутом, держпідприємство втратило свої грошові активи. Таким чином дії експосадовців «Украероруху» призвели до завдання 160 млн грн збитків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: