У США повідомили подробиці нового пакету військової допомоги для України

Читать на русском
Штати розглядають можливу передачу Україні нових ракет чи оборонних систем, однак наразі жодних анонсів щодо цього не було.
фото: ТСН

Сполучені Штати Америки цього тижня анонсують передачу Україні нового озброєння у рамках чергового пакету військової допомоги.

Про це речник Державного департаменту США Метью Міллер повідомив на брифінгу.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Чиновник відмовився розкривати відповідь державного секретаря США Ентоні Блінкена на прохання міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби про передачу нашій країні далекобійних ракет ATACMS. Однак він заявив про новий пакет допомоги від Вашингтона.

«Як ми вже говорили, ми продовжуємо постачати Україні артилерію та цілу низку озброєнь. Наприкінці цього тижня будуть зроблені інші анонси про додаткову допомогу, яку ми плануємо надати Україні», – підкреслив Міллер.

Він також додав, що США розглядають можливу передачу Україні нових ракет чи оборонних систем, але наразі жодних анонсів немає.

Раніше ми повідомляли, що адміністрація президента США Джо Байдена оголосить про виділення $200 млн нової військової допомоги Україні у вже у вівторок, 8 серпня.

Нагадаємо, що США офіційно схвалили передачу Україні першої партії танків Abrams.

А нещодавно США почали постачати Україні касетні боєприпаси. Ми вже розповідали, як відреагували на цей крок союзники та вороги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: