Україна розпочала переговори зі США щодо гарантій безпеки

Читать на русском
Україна розпочала переговори зі США щодо двосторонньої угоди про надання гарантій безпеки, як це передбачено Спільною декларацією про підтримку України.
Фото: president.gov.ua

У четвер, 3 серпня, Україна розпочала переговори зі Сполученими Штатами Америки щодо двосторонньої угоди стосовно надання нашій державі гарантій безпеки. Такі гарантії передбачені Спільною декларацією про підтримку України, яка є основою для розроблення відповідних двосторонніх угод.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Зазначається, що українську делегацію на переговорах очолив глава Офісу президента Андрій Єрмак. За його словами, США стали першою країною, з якою Україна почала обговорювати двосторонню угоду про гарантії.

«Символічно, що саме Сполучені Штати Америки – наш найбільший стратегічний партнер – стали першою країною, із якою Україна розпочала цей процес», – зауважує він.

В ОПУ також заявили, що гарантії мають посилити прогрес України на шляху до членства в ЄС і НАТО, що є «кінцевою метою і найнадійнішою гарантією безпеки».

Президент Володимир Зеленський напередодні заявив, що до декларації G7 про гарантії безпеки для України долучилися ще 12 країн: Бельгія, Данія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Норвегія, Нідерланди, Португалія, Румунія, Фінляндія, Чехія та Швеція.

Раніше у США підтвердили початок переговорів з Україною.

Також повідомлялося, що Зеленський пояснив, чим гарантії безпеки від G7 відрізнятимуться від Будапештського меморандуму.

Повідомлялося, що країни G7 погодили гарантії безпеки для України у травні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: