США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні – Reuters

Читать на русском
У вівторок, 8 серпня, США оголосить про надання Україні нових додаткових озброєнь на загальну суму 200 мільйонів доларів.
Getty Images

Адміністрація президента США Джо Байдена оголосить про виділення $200 млн нової військової допомоги Україні у вже у вівторок, 8 серпня.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Зазначається, що адміністрація Байдена починає розподіляти $6,2 млрд коштів, виявлених після того, як бухгалтерська помилка Пентагону завищила вартість мільярдної допомоги Україні.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Так, у травні в Міністерстві оборони США оголосили про те, що помилково завищили вартість озброєнь, наданих Україні. Співробітники Пентагону тоді використали «відновлювальну вартість» замість «вартості, що амортизується» для підрахунку ціни боєприпасів, ракет та іншого обладнання, відправленого українській стороні.

Згідно зі словами офіційних осіб США, початок використання цих виявлених коштів - дуже важливий, оскільки вони є останнім із раніше санкціонованих Конгресом коштів у розмірі 25,5 мільярда доларів, які адміністрація Байдена може використати для доставки зброї із запасів США у разі надзвичайної ситуації.

Також американські чиновники розповіли, що зараз Вашингтон працює над запитом на додатковий бюджет для продовження допомоги Україні.

Як зазначають офіційні особи, очікуване у вівторок оголошення про виділення 200 мільйонів доларів стане першим траншем непередбачених доходів у розмірі 6,2 мільярда доларів, раніше санкціонованих Президентським управлінням США із вибірки коштів.

До цього пакету увійдуть, зокрема, обладнання для розмінування, протитанкова зброя TOW і AT4, боєприпаси для зенітних ракетних комплексів Patriot, ракети керованої системи залпового вогню (GMLRS) і протитанкові ракети Javelin, інше обладнання.

Нагадаємо, що США офіційно схвалили передачу Україні першої партії танків Abrams.

А нещодавно США почали постачати Україні касетні боєприпаси. Ми вже розповідали, як відреагували на цей крок союзники та вороги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: