У ГУР прокоментували вибух у турецькому порту і допустили причетність росії

Читать на русском
Представник української розвідки звернув увагу на деталі, які можуть вказувати на приченість росії.
Фото: Анадолу

До вибуху в порту Туреччини, який прогримів сьогодні, 7 серпня, може бути причетна росія. У ході розслідування вибуху необхідно вивчити можливу причетність саме країни-агресора.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

Експорт українського зерна: як росія цілеспрямовано зривала угодуРосія від початку цілеспрямовано перешкоджала роботі зернового коридору. Заходи щодо зриву угоди було розбито на кілька етапів, більше – на інфографіці.

«Звичайно, потрібно перевіряти всю інформацію. Але, безумовно, необхідно вивчити та дослідити причетність путінської росії до цих подій», – наголосив він.

Згідно з його словами, ситуація має дуже дивний вигляд, оскільки вибух елеватора стався напередодні можливого візиту російського диктатора володимира путіна до Туреччини.

Юсов також нагадав, що Туреччина хоче обговорювати з путіним продовження зернової угоди і є тією країною, яка активно порушує питання відновлення постачання українського зерна.

«І тут відбувається така подія. Збіг? Не думаю», – зазначив предстаник ГУР.

Нагадаємо, що приблизно о 14:40 у порту Деріндже, розташованому на північному заході Туреччини, стався потужний вибух на складі державної Ради управління зерновими. Внаслідок інциденту постраждали щонайменше 10 людей.

Як відомо, Туреччина підтримує відновлення зернової угоди та неодноразово закликала росію повернутися до ініціативи щодо експорту українського зерна.

Раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що намагатиметься продовжити дію зернової угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: