Путін за підсумками розмови з Ердоганом домовився про свій візит до Туреччини – ЗМІ

Читать на русском
Реджеп Ердоган та владимир путін у телефонній розмові домовилися про візит президента росії до Туреччини.
Sputnik

У середу, 2 серпня, відбулася телефонна розмова президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана з президентом рф володимиром путіним. Під час розмови йшлося і про візит путіна до Туреччини.

Про це повідомляє агентство «Анадолу».

«Вихід із бункера»: в які країни за час великої війни виїжджав путін і кого з лідерів приймав у себеСвій перший міжнародний візит після вторгнення в Україну путін здійснив тільки у червні. Географія його поїздок зараз звузилася практично лише до країн СНД. А зі світових лідерів до нього найчастіше приїжджав Лукашенко.

«Лідери двох країн домовилися про візит путіна до Туреччини», – сказано в повідомленні.

При цьому Ердоган зазначив, що Туреччина продовжуватиме докладати інтенсивних зусиль і дипломатії для продовження Чорноморської зернової ініціативи, пише агентство. Турецький президент додав, що ціни на зерно, які знизилися на 23% упродовж роботи зернового коридору, збільшились на 15% за останні два тижні.

Нагадаємо, Велика Британія сподівається, що президент Туреччини зможе повернути росію до переговорів щодо продовження Чорноморської зернової ініціативи. Про це заявив глава МЗС Британії Джеймс Клеверлі.

А за інформацією видання Politico, Захід сподівається, що Китай чинитиме тиск на росію для повернення до зернової угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: