У МЗС Китаю підбили підсумки мирних переговорів щодо України в Саудівській Аравії

Читать на русском
У МЗС Китаю прокоментували переговори з питань миру в Україні, у яких взяв участь спецпредставник Пекіна Лі Хуей. Там наголосили, що ця зустріч допомогла зміцнити міжнародний консенсус.
Фото: Reuters

Зустріч з питань миру в Україні, яка відбулася у вихідні в Саудівській Аравії, допомогла «зміцнити міжнародний консенсус».

Про це заявили у МЗС Китаю, повідомляє Reuters.

Європейські посадовці назвали конструктивною участь Китаю у зустрічі в Джидді – FTУчасть Китаю у зустрічі радників лідерів держав за українською формулою миру у Саудівській Аравії конструктивна, вважають союзники.

Зазначається, що спеціальний представник КНР Лі Хуей на переговорах у Джидді «мав великі контакти та спілкування з усіма сторонами щодо політичного врегулювання української кризи».

У міністерстві стверджують, що «усі сторони позитивно прокоментували присутність Лі Хуея та повністю підтримали позитивну роль Китаю у сприянні мирним переговорам».

Водночас у заяві зазначено, що КНР має намір і надалі просувати свій «мирний план».

«Китай буде продовжувати зміцнювати діалог на основі своєї мирної пропозиції з 12 пунктів і накопичуватиме взаємну довіру», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, переговори у Джідді пройшли 5-6 серпня. У саміті взяли участь радники з національної безпеки та інші високопосадовці з приблизно 40 країн.

В Офісі президента вже заявили, що на переговорах звучали різні погляди на ключові принципи миру для України, проте всі присутні засвідчили відданість принципам непорушності територіальної цілісності держав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: