Маляр пояснила, чому росія посилила атаки на східних напрямках

Читать на русском
Росіяни посилили атаки на Сході, сподіваючись відтягнути на ці напрямки більше українських військ. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.
Фото: Министерство обороны

Епіцентром бойових дій для російської армії досі залишається східний фронт – саме там знаходяться стратегічні напрями ворожого наступу.

Про це у своєму Telegram-каналі написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Російське командування кидає щойно мобілізованих солдатів на штурми – ГенштабРосійські генерали продовжують посилати щойно мобілізованих солдатів у атаки без попередньої бойової підготовки. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

За її словами, росія вважає, що посилення атак на позиції ЗСУ на Сході нібито допоможе переломити загальну ситуацію на фронті. На даний момент важкі бої спостерігаються на Куп'янському, Лиманському та Сватівському напрямках.

«Кількість ворожих обстрілів збільшилася. Ідуть важкі бої. Мета ворога – відтягнути на ці напрями наші сили у напрямку наступу та прорвати нашу оборону. Крім того, на Куп'янському напрямку ворог поставив за мету повернути втрачені восени минулого року території», – розповіла Маляр.

У Міноборони також повідомили про загострення ситуації на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Водночас на Півдні українські військові продовжують проведення наступальної операції.

«Ворог чинить запеклий опір. Окрім суцільного мінування на ключових панівних висотах, ворог обладнав захищені бетоновані інженерні укріплення. За таких важких умов наші війська поступово, але дуже наполегливо рухаються вперед», – резюмувала Маляр.

Нагадаємо, за останню добу російська армія втратила в Україні ще 640 військовослужбовців. Загалом повномасштабне вторгнення вже призвело до загибелі 248 тисяч 490 окупантів.

Раніше в Міноборони оновили дані про співвідношення втрат ЗСУ та окупантів у ході українського контрнаступу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: