На півдні окупанти мінують позиції у три шари – Маляр

Читать на русском
На Мелітопольському та Бердянському напрямках окупанти мінують позиції навіть у три шари. Це ускладнює просування ЗСУ.
Фото - Telegram КОС ЗСУ

Ситуація на півдні України залишається складною. Армія рф мінує позиції в три шари, а також зміцнює і бетонує панівні ключові для них висоти.

Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону у понеділок, 7 серпня.

В Україні створили свою машину для розмінування територійМашина для розмінування вже отримала сертифікат відповідності. Її виробництво пришвидшить зачистку територій.

За її словами, на півдні ЗСУ стикалися на основних напрямках наступу – Мелітопольському та Бердянському – із суцільним мінуванням.

«Ворог мінує позиції навіть у 3 шари і мінує не лише позиції, а взагалі всі можливі напрямки руху. Крім того, ворог зміцнює та бетонує панівні ключові висоти. Наразі наші війська стикаються ще й з такими ускладненнями та інженерними укріпленнями», – сказала Маляр.

За її словами, це сповільнює рух українських бійців уперед. Заступник міністра пояснила, що ключовим завданням для українських військових залишається ослаблення ворога. Зокрема, це знищення ворожого потенціалу – як оборонного, так і наступального.

Нагадаємо, у ЗСУ розповіли про труднощі контрнаступу на південному напрямку. Також повідомлялося, що у рф змінюють тактику інформування про український контрнаступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: