Зеленський у зверненні прокоментував російську атаку «Кинджалами» та «Калібрами» по Україні

Читать на русском
Зеленський також зауважив, що хоч би скільки було таких російських атак, все одно вони росії нічого не дадуть.
Офіс президента

Сьогодні, 5 серпня, російська окупаційна армія вчергове здійснила ракетний обстріл українських територій. Цього разу ціллю окупантів стала «Мотор-Січ» та Хмельницька область.

Про це президент Володимир Зеленський повідомляє у вечірньому зверненні.

«Сьогодні стався черговий російський ракетний наліт проти нашої держави. «Кинджали», «Калібри». Били по «Мотор Січі» та по нашій Хмельниччині. Частину ракет збито, дякую за це нашим воїнам протиповітряної оборони», - заявив керівник держави.

Зеленський зауважив, що хоч би скільки було таких російських атак, все одно вони нічого не дадуть країні-агресору.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Сьогодні черговий активний день для наших міжнародних зусиль. Наша команда працює в Джидді, у Саудівській Аравії, на зустрічі радників лідерів держав щодо Формули миру. Загалом там представлені 42 країни. Різні континенти, різні політичні підходи до глобальних справ. Але всіх єднає пріоритет міжнародного права. І саме для цього Україна запропонувала Формулу миру. Бо міжнародний порядок, заснований на правилах і порушений російською агресією, має бути відновлений.

  • Цього тижня я дякую Німеччині та Литві за нові пакети оборонної та безпекової підтримки для нас, для наших воїнів. Очікуємо й нових рішень наступного тижня – нових пакетів.

  • І я дякую Службі безпеки України, нашим ВМС і кожному воїну, хто відновлює справедливість і привчає росію до втрат.

  • Наступного тижня буде продовження нашої роботи з очищення державних інституцій від тих, хто намагався перетягнути з минулого всі ті старі свої звички, старі схеми, які дуже довго, десятиліттями, послаблювали Україну. Старих форматів у нашій державі більше не буде – тих форматів, коли одні захищали державу й людей, а інші намагалися поставити і державу, і людей на службу своїй вигоді. Хоч би ким людина була – чи то «воєнкомом», чи то депутатом, чи то посадовцем – кожен повинен працювати лише заради держави. Так і буде.

Нагадаємо, Зеленський поділився очікуваннями від мирних переговорів у Саудівській Аравії.

Раніше президент озвучив нові вимоги до працівників територіальних центрів комплектування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: