Зеленський у зверненні поділився очікуваннями від мирних переговорів у Саудівській Аравії

Читать на русском
Зустріч з питань миру, яка розпочнеться завтра у Саудівській Аравії, допоможе зрозуміти, що справедливе та чесне завершення російської агресії принесе користь усім у світі. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Зустріч з питань миру, яка розпочнеться завтра у Саудівській Аравії, допоможе зрозуміти, що справедливе та чесне завершення російської агресії принесе користь усім у світі.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

«На зустрічі будуть представлено багато країн і різні континенти, у тому числі держави Глобального Півдня. Це дуже важливо, тому що у таких питаннях, як продовольча безпека, доля мільйонів людей в Африці, в Азії, в інших частинах світу безпосередньо залежить від того, наскільки швидким буде мир у реалізації Формули миру», – сказав Зеленський.

Глава держави зазначив, що ліквідація всіх створених росією загроз українській та глобальній безпеці дозволить повернути спокій міжнародним відносинам та стабільності глобального життя.

«Я вдячний Саудівській Аравії за цей майданчик для переговорів. Нещодавно відбулася зустріч у такому ж форматі у Копенгагені. Ми крок за кроком рухаємось до Глобального саміту миру», – повідомив президент.

Головне із вечірнього звернення Зеленського:

  • Провів Ставку. Засідання було тривале, значно довше запланованого. Детально розібрали ситуацію на передовій, усі напрямки – ті, де тримаємо оборону, ті, де крок за кроком рухаємось уперед. Виробництво боєприпасів та зброї в Україні, нашим оборонно-промисловим комплексом. Максимально спрощуємо всі процедури, прибираємо всю бюрократію.

  • Чорне море та продовольчий експорт, безпека наших портів – доповідали командувач ВМС, чиновники, керівники розвідки. Нехай російські терористи навіть не сподіваються, що їм вдасться спровокувати глобальну продовольчу кризу чи створити чергову цінову катастрофу.

  • Сьогодні мав можливість ще раз подякувати всім, хто в США допомагає Україні захищати свободу: обом партіям, Конгресу, Президенту Байдену, кожній американській родині та спільноті. На зустрічі з Крістофером Крісті, членом Республіканської партії, говорили про те, наскільки важливо посилювати підтримку свободи, підтримку демократії. Вдячний за те, що пан Крісті – з тих людей, хто прагне бачити ситуацію на власні очі. Свій візит до України він розпочав із відвідин Бучі. Там повністю бачиш, що несе Україні та всій Європі, усьому вільному світу російська агресія.

  • Була сьогодні й доповідь керівника СБУ Малюка. Зміст не буду озвучувати. Скажу тільки, що ми всі вдячні Службі безпеки України за повернення війни назад – державі-агресору. Що несеш світу, з тим сам і опиняєшся.

Нагадаємо, вчора Зеленський провів нараду із міністром внутрішніх справ Ігорем Клименком. Під час розмови торкнулися ряду важливих тем.

Раніше президент озвучив вимоги до працівників територіальних центрів комплектування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: