Глобальний саміт миру може відбутися восени: Зеленський розкрив подробиці

Читать на русском
Україна працює над тим, щоб глобальний саміт миру відбувся восени. Президент Зеленський розповів, що підготовка до такого саміту проходить у три етапи.
Фото: Офіс президента України

Україна працює над тим, щоби глобальний саміт миру відбувся восени.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час зустрічі із представниками української дипломатії.

Формула миру: які країни підтримали план ЗеленськогоФормулу миру, запропоновану Володимиром Зеленським, підтримали Євросоюз, США та ще понад десять країн. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, підготовка до такого саміту проходить у три етапи.

«Цього тижня відбудеться друга зустріч радників лідерів держав та представників МЗС у Саудівській Аравії. Це вже друга зустріч, у ній візьмуть участь близько 40 держав. Перша зустріч була, ви знаєте, у Данії. А вже третім кроком стане організація глобального саміту миру. Працюємо над тим, щоб це сталося цієї осені», – сказав Зеленський.

Президент заявив, що Україна сподівається на участь у саміті більшості країн світу: представників Півночі та Півдня, Сходу і Заходу. Особливу роль у цьому саміті мають відіграти країни Глобального Півдня.

«Росія намагається маніпулювати цими країнами. Держава-агресора не повинна мати навіть можливості створити видимість, ніби якась значуща частина світу підтримує агресора і підтримує російський терор», – зазначив глава держави.

Нагадаємо, нещодавно глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що приблизну дату та місце проведення саміту світу вже визначено.

Раніше в Офісі президента розповіли про очікування від зустрічі з питань миру, яка відбудеться у Саудівській Аравії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: