Заарештовано активи бізнесмена рф, який фінансує випробування ворожих ракет

Читать на русском
Суд заарештував майно російського бізнесмена Миколи Сердюка, який причетний до фінансування збройної агресії проти України.

За матеріалами СБУ, суд заарештував майно російського бізнесмена Миколи Сердюка, причетного до фінансування збройної агресії проти України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Стало відомо, яка з країн ЄС заморозила найбільше російських активівУ Бельгії суворо дотримуються санкцій проти росії та Білорусі. Заходи, вжиті Бельгією, торкнулися 1789 компаній країни-агресора.

«Рішення суду стосується шести компаній із виробництва та дослідження бурової техніки, а також виготовлення аграрної продукції у Київській та Сумській областях. Загальна вартість заарештованих активів становить 60 млн. грн.», – йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначають, що «Сердюк є власником «московського дослідного заводу бурової техніки» та «Гідроінжбуду» і входить до найближчого оточення керівників фінансово-промислових груп кремля».

За вказівками цього російського бізнесмена, підконтрольні йому українські підприємства виробляли високотехнологічну продукцію для буріння нафтогазових свердловин і продавали її за кордон.

«Значну частину отриманих доходів російський бізнесмен направляв на фінансування науково-випробувальних полігонів росії. Зокрема, на навчальні центри рф, де росіяни випробовували свою бойову авіацію та ракетне озброєння», – наголошується в повідомленні.

Для приховування свого бізнесу в Україні після повномасштабного вторгнення Сердюк намагався переписати власні підприємства на дев'ятьох представників підконтрольних комерційних структур.

Також він створив дві нові фірми на Сумщині та в одній із країн ЄС для нелегального виведення власних доходів з України.

Нагадаємо, ВАКС частково конфіскував активи російського олігарха Шелкова.

Також повідомлялося, що суд заарештував майно дружини Медведчука Оксани Марченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: