Заарештовано активи Новинського на 10,5 млрд гривень, у списку понад 200 об'єктів нерухомості

Читать на русском
Заарештовано 230 об'єктів нерухомості, якими Новинський володіє через офшорний трастовий фонд. У списку – готельний комплекс у центрі Києва, морський порт Очаків, приміщення агрохолдингу та ТЦ.
Фото: УНІАН

Заарештовано нові активи екснардепа, проросійського олігарха Вадима Новинського, причетного до сприяння країні-агресору. Загальна вартість активів складає 10,5 млрд гривень.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

До списку заблокованих активів входить 230 об'єктів нерухомості, якими Новинський володіє через трастовий офшорний фонд.

Серед заарештованого майна – елітний готельний комплекс у центрі Києва, морський торговельний порт Очаків, приміщення агрохолдингу та торгові центри у різних регіонах України.

За словами правоохоронців, щоб уникнути санкцій РНБО, Новинський перереєстрував власні активи на кількох підконтрольних іноземних громадян в офшорних юрисдикціях.

Нагадаємо, це вже третій арешт активів Новинського. 13 квітня стало відомо, що заарештовано його майно на суму більш ніж 3,5 млрд гривень. Список заблокованих активів включає корпоративні права на 40 українських підприємств та 30 газових свердловин.

За тиждень було накладено арешт на 18 млн кубометрів газу, який компанії Новинського зберігали у сховищах АТ «Укртрансгаз» та намагалися відчужувати на користь третіх осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: