Атака на Новоросійськ: у мережі обговорюють ураження російського десантного корабля

Читать на русском

У соцмережах обговорюють атаку на базу в Новоросійську та пошкодження десантного корабля Оленєгорський гірник.
Фото: росЗМІ

Вранці 4 серпня міністерство оборони рф заявило, що на їхню військово-морську базу в Новоросійську було здійснено атаку морськими дронами. Як завжди, окупанти відзвітували про те, що атака була успішно відбита – кораблями «Оленегорский горняк» та «Суворовець».

Однак пізніше в мережі почали публікувати відео, з яких стало зрозуміло, що для десантного корабля «Оленегорский горняк» все склалося не дуже вдало: очевидно, через пошкодження він дав крен і його намагалися відбуксувати до берега.

Декілька ЗМІ з посиланням на джерела в СБУ повідомили, що інцидент у бухті Новоросійська – це українська спецоперація: ворожий корабель був уражений надводним дроном.

У росії досі це ніяк не коментують, проте коментують у соцмережах – «Слово і діло» зробило добірку.

«Успішна атака морських дронів СБУ спільно з ВМС російського десантного корабля у Новоросійській бухті – видатна операція української спецслужби, яка серйозно змінює обстановку у Чорному морі. Не зважаючи на посилені заходи охорони своєї найбільшої військово-морської бази та найбільшого торгівельного порту ВМФ росії, як виявилось, не здатен захиститись від атак українських морських дронів. Дрони продемонстрували видатні технічні характеристики: щоб планувати атаку по Новоросійську та по Кримському мосту треба дрон з запасом ходу понад 1000 км, та високу якість системи управління. Тобто Україна може атакувати будь-який російський об'єкт на Чорному морі», – наголосив Юрій Бутусов.

«Значення атаки – якщо її справді здійснили українські захисники – важко переоцінити. Ворожим надводним силам стає дедалі незатишніше в Чорному морі – вразливими стали навіть віддалені бази. Наявність у Сил оборони засобів ураження, подібних до MAGURA V5, сильно ускладнить росіянам підтримку морської блокади українських чорноморських портів, адже будь-якої миті з корветами може статися неприємність на кшталт тієї, що трапилася з «Гірником». До речі, зверніть увагу, що БДК так і не відкрив вогонь по дрону. Це дуже важлива обставина», – написав Олег Константинов.

«Якщо зовсім не затоне, то все одно у відкрите море вже довго не виходитиме. Корабель «Оленегорский горняк» здійснював поромну переправу до Криму, допомагав доставляти вантажі після другого удару по Кримському мосту», – написав Ростислав Демчук.

«Це дуже прозорий натяк із нашого боку рашистам, що у гру з ударами по портах можна грати удвох. Вони нам – ракетами та шахедами. А ми можемо тупо паралізувати їхню найбільшу перевалку нафти. Тому, гадаю, це гарний пас від нас перед поїздкою пуйла до Ердогана. У тому сенсі, що ви там домовляйтеся, але якщо ні – то ми вам не дамо в Чорному морі плавати так само, як ви нам не даєте. Тільки у нас є територіальні води Румунії та Болгарії, якими кораблі можуть ходити безпечно. А у рашистів такої зони немає. А наші безпілотники проходять спокійно 600-700 км від нашого чорноморського узбережжя до них», – написав Богдан Буткевич.

Нагадаємо, днями секретар РНБО Олексій Данілов підтвердив, що в обох операціях з підриву Кримського мосту брали участь представники Служби безпеки України.

Що писали соцмережі про останню атаку на міст, можна дізнатися тут.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: