У мережі обговорюють невдалий військовий переворот Пригожина

Читать на русском

Військовий переворот у росії скасовується. У соцмережах обговорюють домовленості Пригожина та Кремля.
ura.ru / ТАСС

Військовий переворот у росії не вдався: ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин, який організував «марш справедливості» на Москву і захопив Ростов, сьогодні, 24 червня, заявив, що розгортає своїх найманців і повертається «назад до польових таборів».

Це оголошення було зроблено після переговорів Пригожина з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Лукашенко після розмови повідомив, що «вагнерівці» погодилися зупинити колону на Москву. За словами Дмитра Пєскова, найманці, які взяли участь у спробі перевороту, «не переслідуватимуться згідно із законом». Крім того, буде припинено кримінальну справу стосовно Пригожина – він вирушить до Білорусі.

Невдалий військовий переворот у росії бурхливо обговорюють у соцмережах. «Слово і діло» зробило добірку.

«Вражає пасивність росіян. Просто спостерігають переворот і навіть не думають втручатися. Жодні 80% фанатів, жодний народ не став на захист путіна. Всім байдуже, що у них у країні та хто при владі. Усі пропагандисти розповідають, що політики розберуться між собою, а холопам треба сидіти вдома та чекати, як вирішать нагорі. Повна відсутність громадян як таких. Адже ви розумієте, що таку країну можна окупувати за пару днів і ніякого опору не буде?», – написала Ольга Льонь.

«І мені найбільше подобається: «вагнерівці» збивають російські літаки та вертольоти, якщо я не помиляюся, є навіть жертви, відкривають кримінальне провадження за бунт, Пєсков каже, що воно було щодо Пригожина. І вкотре — за домовленістю провадження закривають. Тобто Пєсков прямим текстом підтверджує, що за вказівкою Кремля справу можна розпочати, а можна й закрити. Правової системи в росії давно немає, але Кремль хоч намагався тримати міну при поганій грі. А тепер навіть не пробують», – наголосила Оксана Коваленко.

«І якщо підвести межу під сьогоднішніми подіями на росії, то стає зрозумілим одне: глиняна імперія обісралася, як побачила реальну загрозу. Цар путін першим втік зі столиці. За ним, бояри та челядь. Скрєпаний Кремль залишилися захищати пару переляканих ментів. Ті, кого не взяли у літак. Ті, кого не шкода», - написав Олексій Петров.

«Але виявилося, що воно все суто ситуаційно спалахнуло, суто ситуаційно було погашено, і свідчить лише про те, наскільки там усе згнило до дна. Там немає структури, бо болото. Чумовий могильник із правом вето в ООН», – вважає Сергій Бережний.

«Шкода. Але дивлячись на цей фарс, у якому долі цілих народів сьогодні розіграли три цинічних йобнутих діди, я пишаюся тим, що я — українець. Бо ми — інші. Хоча виборюємо цю інакшість надвеликою ціною. Але це настільки краще за долю бути терпілами під ногами своїх паханів-государєй», – написав Євген Кузьменко.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, що «вагнерівцям» вдалося захопити за добу бунту.

З інфографіки можна дізнатися про історію конфлікту Євгена Пригожина та російського Міноборони до подій цього тижня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: