Рф заявила про атаку на військово-морську базу в Новоросійську

Читать на русском
Міноборони росії стверджує, що ЗСУ атакували військово-морську базу в Новоросійську двома морськими безекіпажними катерами. Вночі там повідомляли про вибухи.
Фото: Baza

Міністерство оборони рф заявило, що в ніч на 4 серпня військово-морську базу в Новоросійську намагалися атакувати морські дрони. Звинуватили у цьому, звісно, Україну.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

«Сьогодні вночі Збройні сили України двома морськими безекіпажними катерами здійснили спробу атаки військово-морської бази Новоросійська. Під час відбиття атаки безекіпажні катери були візуально виявлені та знищені вогнем зі штатного озброєння російських кораблів, які здійснюють охорону зовнішнього рейду військово-морської бази», – заявили у міноборони.

Перші повідомлення про вибухи в Новоросійську з'явилися близько першої години ночі. Місцеві жителі писали, що бачили яскравий спалах над морем та вибухи там, де КТК (Каспійський трубопровідний консорціум).

Наразі встановлено тимчасову заборону на рухи суден у порту Новоросійська.

Новоросійськ – головний порт росіян на Чорному морі та військово-морська база. Він розташований трохи більше ніж за 100 кілометрів по прямій від Керченської протоки та Кримського мосту.

Нагадаємо, крім того, цього ранку ППО спрацювала в окупованому Криму.

Раніше, 1 серпня, російське міноборони звинуватило Україну у спробі атакувати патрульні кораблі «Сергій Котов» та «Василь Биков» у Криму.

У ВМС України заявили, що не мають відношення до атаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: