ЗСУ наступають на двох напрямках: інформація про ситуацію на фронті від Генштабу

Читать на русском
Протягом доби, 29 липня, на фронті відбулося 24 бойові зіткнення. Триває наступальна операція Сил оборони на Мелітопольскому й Бердянському напрямках.
Генштаб ЗСУ

Протягом доби, 29 липня, на фронті відбулося 24 бойові зіткнення. Триває наступальна операція Сил оборони на Мелітопольскому й Бердянському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб у Facebook.

«На Мелітопольському та Бердянському напрямках наступальна операція Сил оборони триває. Захисники закріплюються на досягнутих рубежах», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що російські війська протягом доби завдали п'ять ракетних і 19 авіаційних ударів, а також 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Унаслідок ворожих атак є постраждалі серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На Сіверському і Слобожанському напрямках росіяни обстріляли з мінометів і артилерії понад 15 населених пунктів у Чернігівській, Сумській та Харківській областях.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів від російських військ зазнали Дворічна, Западне, Кіндрашівка та Куп’янськ Харківської області.

На Лиманському напрямку загарбники вели безуспішні наступальні дії в районах Новоєгорівки й Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем артилерії й авіації рф українські захисники успішно відбили атаки росіян у районі Авдіївки. Артилерійських ударів ворога тут зазнали понад 10 населених пунктів Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі міста Мар’їнка. Від ворожих обстрілів тут потерпали також понад 10 міст та сіл.

На Шахтарському напрямку російська армія била з авіації по населених пунктах Донеччини.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування підрозділів Сил оборони. Понад 25 населених пунктів Херсонської області опинилися під вогнем ворожої артилерії.

Нагадаємо, у суботу, 29 липня, на півдні протиповітряна оборона України знищила три російські безпілотники.

Також повідомляли, що ще 390 окупантів було знищено в Україні за останню добу, 28 липня. Таким чином, загальні втрати російської армії від початку повномасштабного нападу досягли 245 тисяч 220 убитих військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: