На Донеччині окупанти складають списки українців, які не отримали паспорт рф – Генштаб

Читать на русском
Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятих територій України. Щоб пришвидшити цей процес, загарбники тиснуть на місцеве населення і намагаються його підкупити.
Фото: narodna-pravda.ua

На тимчасово окупованих росією територіях триває примусова паспортизація громадян України. Окупанти залякують та погрожують людям, які відмовляються отримувати паспорти рф, а також намагається заохочувати громадян грошима.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«З метою посилення морального тиску на мешканців тимчасово окупованої Горлівки Донецької області, та примушення їх до отримання громадянства рф, окупанти розіслали на місцеві підприємства всіх форм власності розпорядження щодо надання до так званого «міністерства державної безпеки днр» списків працівників, які не отримали російський паспорт. Кінцевий терміном виконання розпорядження 1 січня 2024 року», – говориться у повідомленні.

Крім того, окупаційна адміністрація села Благовіщенка Запорізької області проводить заходи щодо заохочення місцевих мешканців за отримання російського громадянства. Зокрема, пропонує пенсіонерам грошову винагороду у 50 тисяч російських рублів.

Нагадаємо, окупанти погрожують позбавити соцвиплат пенсіонерів та осіб з інвалідністю без паспорта Росії.

На Запоріжжі окупанти вимагають від місцевих жителів паспорт росії для отримання ліків.

Окрім того, окупанти обіцяють гроші за отримання російського паспорта підлітками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: